path: [,,, ],

Acte necesare pentru a obține autorizația de construire

-
Publicare Autorizatii de Construire
Februarie 10, 2024

În cadrul procesului de obținere a autorizației de construire, un pas fundamental este realizarea dosarului cu documentația necesară. Articolul 17 din Legea nr. 50/1991 ne oferă în detaliu toate actele pe care acest dosar trebuie să le conțină!

În cadrul procesului de obținere a autorizației de construire, un pas fundamental este realizarea dosarului cu documentația necesară. Articolul 17 din Legea nr. 50/1991 ne oferă în detaliu toate actele pe care acest dosar trebuie să le conțină!

1. Cerere completată (F.9)

Folosind formularul-model F.9, disponibil la emitent contra cost, acesta se completează cu informațiile de identificare și actele tehnice conform proiectului P.A.C.

2. Actul doveditor al titlului asupra imobilului

O copie legalizată a documentului care conferă dreptul solicitantului de a executa lucrările.

3. Certificatul de urbanism

Acesta cuprinde informații despre caracteristicile zonei în care se află imobilul, cerințele urbanistice ce trebuie respectate, precum și lista avizelor și acordurilor necesare pentru autorizarea lucrărilor de construcție. Este necesară o copie a acestui document esențial și totodată, se să prezintă studiile cerute prin certificatul de urbanism, inclusiv avizele obținute pentru acestea, în două exemplare.

4. Proiectul P.A.C.

Nu este necesară depunerea întregului proiect tehnic. Doar proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) este esențial și acesta include:

  • devizul general,
  • memorii,
  • datele privind investiția,
  • studiul geotehnic,
  • fișe,
  • documentații tehnice pentru avize,
  • alături de planuri,
  • planșe pe specialități pentru arhitectură, structura de rezistență, instalații, dotări și instalații tehnologice.

Sunt necesare două exemplare semnate și ștampilate, inclusiv referatele de verificare și, dacă este cazul, referatul de expertiză tehnică.

5. Fișe tehnice pentru avize

Aceste fișe sunt necesare pentru acordul unic și trebuie să se regăsească în dosar în forma a două exemplare.

6. Avize și acorduri obținute

Copii ale avizelor și acordurilor obținute, altele decât cele sub incidența emitentului.

7. Declarație privind litigiile

O declarație pe propria răspundere prin care să se arate că nu există litigii asupra imobilului.

8. Document de plată a taxei

O copie a documentului de plată pentru taxa de emitere a autorizației de construire.

9. Documente de plată pentru avize

Copii ale documentelor de plată pentru avize și acorduri, conform listei comunicate odată cu certificatul de urbanism.

Unde se depune dosarul?

Odată realizat, este necesară adresarea autorităților locale care au emis certificatul de urbanism. Documentele din dosar vor fi înregistrate, iar taxa pentru autorizație va fi comunicată și plătită pe loc.

Verificarea dosarului

Structurile specializate trebuie să verifice dacă documentația din dosar este completă, verificând cererea, certificatul de urbanism, și toate celelalte documente necesare. Dacă documentația este incompletă, se returnează solicitantului în maxim 5 zile lucrătoare, specificând ce lipsește. Termenul legal de emitere a autorizației începe odată cu depunerea documentației complete. Dacă documentele sunt complete, fișele tehnice și documentațiile necesare pentru avize se trimit pentru aprobare. Responsabilitatea pentru emiterea autorizației este a semnatarilor și a responsabilului de lucrare. Taxa pentru autorizare nu se restituie în cazul în care documentația este incompletă, dar se folosește pentru emiterea autorizației când documentele sunt complete.

Alte articole

Blog Post Image

Model de anunț pentru renovarea apartamentului. Iată ce trebuie să știi

Dacă stai la bloc și te-ai hotărât să îți renovezi apartamentul, trebuie să ai în vedere faptul că este necesar să îți anunți vecinii despre proiectul pe care îl vei demara. De ce trebuie să faci acest lucru? Pentru că vei demonstra că ești un vecin bun, arătând respect față de comunitatea din bloc, dar și pentru a îți pregăti vecinii în avans pentru posibilele zgomote sau inconveniențe.
Blog Post Image

Autorizația de construire - Consecințele nerespectării publicării acesteia în ziar

Obținerea autorizației de construire este un pas important în realizarea oricărui proiect de construcție, renovare sau modificare! Cu toate acestea, obținerea autorizației nu este ultimul lucru care trebuie făcut!
Blog Post Image

Model anunț în ziar autorizație de construire

Publicarea anunțului de obținere a autorizației de construire într-un ziar de largă răspândire este o obligație legală în România. Această procedură are ca scop informarea cetățenilor cu privire la proiectul de construcție/renovare/modificare și totodată, oferă posibilitatea formulării de contestații, în cazul în care se dorește! Publicarea anunțului se face după un model exact, pe care îl veți găsi explicat în acest articol.
Blog Post Image

Ce trebuie să știi dacă în următoarele 6 luni vrei să ceri autorizație de construire

Autorizația de construire reprezintă un document esențial în procesul de realizare a lucrărilor de construcție în România. Procedura pentru a obținere autorizația de construie este reglementată conform Normei metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
Blog Post Image

Valabilitatea autorizației de construcție

Autorizația de construire este un document esențial în procesul de dezvoltare a oricărui proiect de construcție. Ca orice alt document, autorizația de construire are un termen de valabilitate și anumite reguli care trebuie respectate odată cu expirarea ei. În conformitate cu Legea nr. 50/1991, există câteva aspecte cruciale ce trebuie cunoscute de oricine se implică în acest proces.
Blog Post Image

Acte necesare pentru a obține autorizația de construire

În cadrul procesului de obținere a autorizației de construire, un pas fundamental este realizarea dosarului cu documentația necesară. Articolul 17 din Legea nr. 50/1991 ne oferă în detaliu toate actele pe care acest dosar trebuie să le conțină!
Blog Post Image

Ce trebuie să faci pentru a obține autorizația de construcție?

Procedura de obținere a autorizației de construcție în România este un proces complex care asigură respectarea reglementărilor legale și tehnice în domeniul construcțiilor. Autorizația de construcție este esențială, iar dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă aceasta și de ce este necesară, citește mai multe pe blogul nostru. În continuare, aici vei găsi cei 5 pași pe care trebuie să îi faci atunci când dorești să obții autorizația de construcție!
Blog Post Image

Ce trebuie să știi despre autorizația de construcție în 2024

În România, ca în multe alte țări de altfel, pentru a putea construi o clădire sau pentru a efectua diverse modificări/renovări este necesar să avem în vedere anumite proceduri legale. O procedură esențială de care nu trebuie să uităm este obținerea unei autorizații de construcție. Dacă nu știi ce este și ce presupune această autorizație, atunci citește acest articol în continuare. Aici vom explora câteva întrebări comune, precum ce reprezintă autorizația de ...

Abonează-te la newsletter

Rămâi la curent cu progresul aplicației, și cu noutățile.

Date de Contact

Rofusion Advertising SRL
CUI: RO38547529
Reg. Comerțului: J40/5157/2018
Blvd. Ion Mihalache, nr. 140, ap. 2
Sector 1, București

Suport clienţi: +40 749 074 489

Email: publicitate@rofusion.ro

Program: 9:00 – 17:00 (L - V)